Μία ημέρα πριν τις Πανελλήνιες 2023: 3+1 συμβουλές για μαθητές

Λίγες ημέρες απομένουν για τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Όσο πλησιάζει η μεγάλη μέρα, το άγχος γίνεται πολύ έντονο. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχετε μια καλή στρατηγική!

Αυτή, ακριβώς, η τελευταία μέρα πριν τις πανελλήνιες μπορεί να είναι καθοριστική για την απόδοσή σας.

Τέσσερις συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε μία ημέρα πριν την έναρξη των εξετάσεων είναι:

  1. Ξεκουραστείτε και χαλαρώστε: Την τελευταία ημέρα πριν τις εξετάσεις, είναι σημαντικό να ξεκουράσετε και να χαλαρώσετε το μυαλό σας. Προσπαθήστε να κάνετε ασκήσεις αναπνοής ή να περπατήστε ή να ακούσετε τη μουσική που σας χαλαρώνει έτσι ώστε να είστε συγκεντρωμένοι την επόμενη ημέρα.
  2. Μην απομνημονεύετε νέα πράγματα: Αποφύγετε να απομνημονεύσετε νέο υλικό γιατί αυτό θα σας κάνει να αγχωθείτε ακόμα περισσότερο. Μπορείτε αν θέλετε να επαναλάβετε και να επανεξετάσετε κομμάτια της ύλης που έχετε ήδη διαβάσει. Αυτό θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας και θα σας βοηθήσει να φρεσκάρετε τα κυριότερα σημεία.
  3. Οργανώστε τον εξοπλισμό σας: Βεβαιωθείτε ότι έχετε οργανώσει τα πράγματα που πρέπει να έχετε μαζί σας. Ελέγξτε ότι έχετε προετοιμάσει όλα τα απαραίτητα, όπως στυλό, μολύβια, γόμες, γεωμετρικά όργανα, μπουκαλάκι νερό, δελτίο εξεταζόμενου. Αυτή η προετοιμασία θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το περιττό άγχος της αναζήτησης την τελευταία στιγμή!
  4. Κοιμηθείτε αρκετές ώρες: Προσπαθήστε να περάσετε ένα ήρεμο βράδυ. Αποφύγετε το ξενύχτι ή την κατανάλωση τροφών που δεν καταναλώνετε συχνά, γιατί μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο σας και την απόδοσή σας την επόμενη μέρα. Προσπαθήστε να κοιμηθείτε αρκετές ώρες (τουλάχιστον 7-8 ώρες), ώστε να ξυπνήσετε ανανεωμένοι και έτοιμοι!

Θυμηθείτε ότι η προετοιμασία για τις πανελλήνιες ήταν ένας μαραθώνιος και η τελευταία ημέρα είναι μια ευκαιρία να πείτε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον εαυτό σας και να του υποσχεθείτε ότι θα βάλετε τα δυνατά σας!!

«Θετικότητα, αυτοπεποίθηση και επιμονή είναι τα κλειδιά της ζωής, οπότε ποτέ μη σταματάς να πιστεύεις στον εαυτό σου» - Khalid

Καλή επιτυχία στις εξετάσεις!

Η επιστημονική ομάδα της LABORA βοηθάει μαθητές, φοιτητές και ενήλικες να βρουν αυτό που τους ταιριάζει, μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού. Για να βρεις τα διαθέσιμα προγράμματα μας, πάτησε εδώ.