Ημερομηνίες διεξαγωγής Προκαταρκτικών Εξετάσεων των Στρατιωτικών Σχολών

Αναφορικά με την διεξαγωγή των Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) των υποψηφίων, για εισαγωγή τους στα ΑΣΕΙ-ΣΣΑΣ-ΣΑΝ-ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2023-24, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι για την κατάλληλη ενημέρωση των υποψηφίων και την εύρυθμη λειτουργία των εξεταστικών Κέντρων:

Για την κατηγορία υποψηφίων Ελλήνων του Εσωτερικού:

• Έναρξη ΠΚΕ: Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

• Πέρας ΠΚΕ: Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Για την περίπτωση των υποψηφίων της κατηγορίας των Ελλήνων του Εσωτερικού που δε θα συμμετάσχουν στις ΠΚΕ λόγω προβλημάτων, που τεκμηριωμένα-βεβαιωμένα δεν θα μπορέσουν να αποτραπούν ακόμα και με μέτρα άκρας σύνεσης και επιμέλειας, επιπροσθέτως και εκείνων που νόσησαν με COVID-19 κατά τη διάρκεια της περιόδου των ΠΚΕ, οι επαναληπτικές ΠΚΕ θα λάβουν χώρα το διάστημα από Δευτέρα 24 Απριλίου έως και Δευτέρα 8 Μαΐου 2023.

Για την κατηγορία υποψηφίων Ελλήνων του Εξωτερικού:

• Έναρξη ΠΚΕ: Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

• Πέρας ΠΚΕ: Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Για την περίπτωση των υποψηφίων της κατηγορίας των Ελλήνων του Εξωτερικού που δε θα συμμετάσχουν στις ΠΚΕ λόγω προβλημάτων, που τεκμηριωμένα-βεβαιωμένα δεν θα μπορέσουν να αποτραπούν ακόμα και με μέτρα άκρας σύνεσης και επιμέλειας, επιπροσθέτως και εκείνων που νόσησαν με COVID-19 κατά τη διάρκεια της περιόδου των ΠΚΕ, οι επαναληπτικές ΠΚΕ θα λάβουν χώρα το διάστημα Δευτέρα 21 Αυγούστου έως και Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές για όλους τους υποψήφιους και γίνονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό που θα ανακοινωθεί από τα εξεταστικά κέντρα.

Προκειμένου να συμμετάσχει ένας υποψήφιος στις ΠΚΕ, θα πρέπει να γνωρίζει ότι:

  • Οι ΠΚΕ διενεργούνται στο εξεταστικό κέντρο επιθυμίας του υποψηφίου, πλην των υποψηφίων που είναι ήδη μαθητές σε κάποιο ΑΣΕΙ-ΣΣΑΣ-ΣΑΝ-ΑΣΣΥ, οι οποίοι θα υποβάλλονται σε ΠΚΕ στη Σχολή που φοιτούν ή στο πλησιέστερο στη Σχολή τους εξεταστικό κέντρο, εάν στη Σχολή φοίτησής τους δεν λειτουργεί τέτοιο.
  • Ώρα παρουσίασης υποψηφίων είναι η 08:00 Ω κάθε ημέρας.
  • Οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές και για τους υποψήφιους που είχαν υποβληθεί σε αυτές στο παρελθόν στην ίδια ή σε άλλη Σχολή.
  • Οι υποψήφιοι/ες των ΑΣΕΙ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ και ΑΣΣΥ προσερχόμενοι/ες την πρώτη ημέρα στο εξεταστικό κέντρο επιθυμίας τους για τις ΠΚΕ, γίνονται δεκτοί/ές έχοντας μαζί τους υποχρεωτικά εκτυπωμένα και υπογεγραμμένα τα κάτωθι:
  1. Το έντυπο της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης
  2. Τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που απέστειλαν ηλεκτρονικά στο εξεταστικό κέντρο
  3. Την αστυνομική τους ταυτότητα
  4. Το Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης (Υπόδειγμα «3» του Παραρτήματος «Θ» της ΕΔΥΕΘΑ:4/23/ΑΔΑ:6ΘΘ16-2ΓΖ)
  5. Το Δελτίο Ιατρικού Ιστορικού (ως Υπόδειγμα «5» του Παραρτήματος «Θ», της ΕΔΥΕΘΑ:4/23/ΑΔΑ:6ΘΘ16-2ΓΖ) το οποίο παραδίδεται στην υγειονομική επιτροπή των ΠΚΕ εντός κλειστού φακέλου, στον οποίο αναγράφεται ευκρινώς το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου. Υποψήφιοι/ες που δεν έχουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, δεν θα γίνονται δεκτοί/ές εκτός αν προσκομίσουν βεβαίωση της Αστυνομικής Αρχής με φωτογραφία σφραγισμένη, όπου θα αναγράφεται ότι έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Οι υποψήφιοι/ες που θα γίνουν δεκτοί/ές για να συμμετάσχουν στην διαδικασία των ΠΚΕ, οφείλουν να ενημερωθούν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη αναφορικά με τον τόπο και τον χρόνο παρουσίασης τους, σύμφωνα με την ανάρτηση των δεκτών υποψηφίων από την ιστοσελίδα του εξεταστικού κέντρου και του προγράμματος των ΠΚΕ (ψυχομετρικών, υγειονομικών, αθλητικών).

Επισημαίνεται ότι λόγω της υφιστάμενης επιδημιολογικής κατάστασης, αναγκαιεί η τακτική ενημέρωση των υποψήφιων που θα συμμετάσχουν στις Προκαταρτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις επικαιροποιημένες οδηγίες αντιμετώπισης της μετάδοσης της COVID-19, που θα εκδοθούν πριν την διενέργεια των ΠΚΕ σε εναρμόνιση με τις οδηγίες των εμπλεκομένων φορέων και των Υπουργείων Υγείας (ΥΥ) και Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ).

Η επιστημονική ομάδα της LABORA βοηθάει μαθητές, φοιτητές και ενήλικες να βρουν αυτό που τους ταιριάζει, μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού. Για να βρεις τα διαθέσιμα προγράμματα μας, πάτησε εδώ.