Ειδικό ποσοστό θέσεων εισαγωγής για τους υποψηφίους από τις πληγείσες περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Κω

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ειδικό ποσοστό θέσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τις περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Κω που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, ο

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ειδικό ποσοστό θέσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τις περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Κω που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Δημοτικής Ενότητας Μάνδρας του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας και της Δημοτικής Ενότητας Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής καθώς και των Δημοτικών Ενοτήτων Κω, Ηρακλειδών και Δικαίου του Δήμου Κω της Περιφερειακής Ενότητας Κω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που έχουν πληγεί από πλημμύρες και καταστροφικούς σεισμούς αντίστοιχα και οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση δήλωση και συμμετείχαν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2018, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ. Το δικαίωμα αυτό ισχύει για όσους μαθητές της τελευταίας τάξης σχολικού έτους 2017-18 υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2018 σε Λύκεια των ως άνω περιοχών και για όσους μαθητές της τελευταίας τάξης και αποφοίτους κατοικούσαν μόνιμα στις ως άνω περιοχές κατά τη διάρκεια των επίμαχων συμβάντων, ακόμα κι αν υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής και οι οποίοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του συγκεκριμένου σχολικού έτους.

Το ειδικό ποσοστό αποδίδεται στους υποψηφίους ανά κατηγορία Λυκείου ως εξής:

1) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των ημερήσιων ΓΕΛ αποδίδεται ποσοστό 0,53 % καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ .
2) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των ημερήσιων ΕΠΑΛ αποδίδεται ποσοστό 0,25 % καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων του άρθρου 1 της με αριθμ. Φ.151/43612/Α5/2018 ΥΑ (ΦΕΚ 983 Β/ 2018), των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ.
3) Για τους υποψηφίους των εσπερινών ΓΕΛ αποδίδεται ποσοστό 0,55 % καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ .

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ