Τα ΠΔ των Σχολών Δοκίμων Λιμενικού Σώματος

Αλλαγή δεδομένων για την Οργάνωση και Λειτουργία της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής αλλά και για την ένταξη αυτών στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα για τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων ορίζονται τα εξής:

• Η εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Δο

Αλλαγή δεδομένων για την Οργάνωση και Λειτουργία της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής αλλά και για την ένταξη αυτών στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα για τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων ορίζονται τα εξής:

• Η εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων γίνεται με το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.
• Ο αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων καθορίζεται, κατ’ έτος, με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από εισήγηση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αφού ληφθούν υπόψη τόσο οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν κατά την προκήρυξη των εξετάσεων όσο και εκείνες που πρόκειται να κενωθούν μέχρι το τέλος του επόμενου της έναρξης της εκπαιδευτικής περιόδου έτους, σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες ανάγκες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
• Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ρυθμίζονται τα ποσοστά ανά κατηγορία των υποψηφίων, τα προσόντα, οι ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, οι προϋποθέσεις πρόσληψης και κατάταξης που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι, οι απαιτούμενες πρακτικές δοκιμασίες και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα για τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος ορίζονται τα εξής:

• Η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι εκπαιδευτικό ίδρυμα του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, ισότιμο με τα ιδρύματα του πανεπιστημιακού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, το οποίο οργανώνεται και λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τον παρόντα οργανισμό.
• Η φοίτηση είναι τετραετής.
• Κατά το πρώτο έτος εφαρμογής των διατάξεων του παρόντος εισάγονται μόνο ιδιώτες.
• Η εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής γίνεται με το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.
• Ο αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής καθορίζεται, κατ’ έτος, με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από εισήγηση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αφού ληφθούν υπόψη τόσο οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν κατά την προκήρυξη των εξετάσεων όσο και εκείνες που πρόκειται να κενωθούν μέχρι το τέλος του επόμενου της έναρξης της εκπαιδευτικής περιόδου έτους, σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες ανάγκες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και τις διαθέσιμες υποδομές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.
• Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ρυθμίζονται τα ποσοστά ανά κατηγορία των υποψηφίων, το ποσοστό των προερχομένων υποχρεωτικά ισάριθμα ανά κατηγορία από τους εν ενεργεία μόνιμους Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικούς Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. και Λιμενοφύλακες που εισάγονται στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ., τα προσόντα, οι ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, οι προϋποθέσεις πρόσληψης και κατάταξης που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι, οι απαιτούμενες πρακτικές δοκιμασίες και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ και για τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος ΕΔΩ